2011. november 28., hétfő

Csirke fajitas kurkumás rizzsel és paradicsom salátával

A csirke fajitas tradicionálisan egy mexikói étel, mely egy grillezett fogás tortillán tálalva. A szó csíkokat jelent, ami a csíkokra vágott marhahúsról kapta a nevét. Ez a népszerű fogás azonban ma már nemcsak marhából, hanem csirkéből, disznóból vagy akár rákból is készülhet. Az éttermekben általában hagymával és kaliforniai paprikával készítik el, salátával, tejföllel, guacamole-val, salsával, sajttal és paradicsommal szolgálják fel. Most az én változatomat ismerhetitek meg.

Hozzávalók (2-3 személyre)
1 nagyobb csirkemell
1+1 nagy fej lilahagyma
1 db nagy kaliforniai paprika
2-3 marék rizs
4 szem paradicsom
olaj
só, bors, fűszerpaprika, kurkuma

Elkészítése
  1. A rizst felrakom főni. A vízbe a só mellé, 2-3 csipet kurkumát is teszek, így a rizs szép sárga lesz.
  2. Egy serpenyőbe olajat hevítek. A hagymát felszeletelem és a forró olajban el kezdem pirítani.
  3. A húst kockákra vágom, sózom, borsozom, a paprikát felcsíkozom.
  4. Mikor a hagyma kiengedte a levét, akkor a húst és a paprikát beledobom a serpenyőbe.
  5. Addig sütöm, amíg a hús jól átsül.
  6. Két-három csipet fűszerpaprikával összedolgozom az egészet.
  7. Paradicsom salátával (paradicsom apróra vágva+hagyma apróra vágva+só+olaj), rizzsel és tejföllel tálalom.

0 megjegyzés:

Dí lo que piensas...