2011. november 27., vasárnap

Rakott káposzta

A rakott káposzta egy tipikus magyar egytálétel. Rengeteg változata ismert, személyenként, tájegységenként eltérően készítik el. Amit szeretek benne, hogy az ízei nagyon passzolnak és hihetetlenül gyorsan készen is van, tehát egy pihenős vasárnaphoz tökéletes étel.

Hozzávalók (2-4 személyre)
500 gramm darálthús (marha vagy sertés), olajon átsütve
500 gramm savanyú káposzta, jól átmosva
250 gramm rizs, megfőzve
1 nagy pohár tejföl

Elkészítése
  1. A hozzávalókat külön elkészítjük: a rizst sós vízben megfőzzük, a darált húst átsütjük egy kis olajon és a káposztát hideg vízben alaposan kimossuk.
  2. Ezt követően egy tűzálló tálba halmozzuk őket: alulra kerül a káposzta, utána a hús, a tetejére a rizs.
  3. Tejföllel borítjuk le az egészet és körülbelül fél óráig sütjük, amíg a teteje megpirul.

0 megjegyzés:

Dí lo que piensas...