2011. november 30., szerda

Csilis-csokis csirkemell, tökpürével

A tökben rengeteg a karotin és szénhidrát tartalma megközelíti a burgonyáét. És gyönyörű színű ételeket lehet belőle készíteni. Én ma egy sütőtökpürével állok elő, amihez csilis-csokis öntetbe burkolt sült csirkemell jár. Tegnap ezt ettem a Szamos Gourmet Ház sajtós megnyitóján (ott bélszínnel készítették) és egyszerűen elvarázsolt, szóval ma muszáj volt valami hasonlót kikísérleteznem, és azt mondom, hogy sikerült őrületesen finomat alkotnom.

Hozzávalók (2 személyre)
2 csirkemell
1 közepes méretű sütőtök
diónyi vaj
50 gramm étcsokoládé
1 dl tej
olaj
só, bors, kapor, cayenne bors

Elkészítése

  1. A tököt meghámozom, apró kockára vágom és egy lábosban felteszem főni. Körülbelül 20 perc alatt teljesen megpuhul.
  2. A csirkemellet felszeletelem, sózom, borsozom, meghintem kaporral és olajban kisütöm.
  3. A megpuhult tököt leszűröm, botmixerrel homogén állagúra nyomkodom és néhány csipet sóval, kevés borssal ízesítem végül diónyi vajjal átkavarom.
  4. A csokoládét gőz felett megolvasztom, hozzákeverem a tejet és sóval, cayenne borssal ízlés szerint fűszerezem.
  5. Melegen tálalom.

0 megjegyzés:

Dí lo que piensas...