Ez egy igazán pikáns étel, a mustár különleges zamatot ad a húsnak. A mustár pedig nemcsak a különleges íze miatt kedvelhető: kiválóan orvosolja a pattanásos, kiütéses bőrt, csökkenti a vérnyomást, javítja az anyagcserét és emésztési zavarok esetén is kiváló. Gyógyhatása abban áll, hogy a szervezeten emésztetlenül átmenő magok emulziói kioldódnak.
Hozzávalók (2 személyre)
2 csirkemell
néhány karika póréhagyma
2 evőkanál mustár
2 dl tejszín
1 csokor friss petrezselyem
só, bors
olaj
Elkészítése
- A csirkemellett fűszerezem és mindkét oldalát pirosra sütöm.
- A kész csirkemelleket kiszedem, a fennmaradó olajban hagymát pirítok és hozzáadok két evőkanál mustárt.
- A mustárt is pirítom egíy kicsit, hogy jól kijöjjön az íze, ezután felöntöm a tejszínnel és összeforralom az egészet.
- Rizzsel tálalom.
2 megjegyzés:
és ebbe hol van a fokhagyma?
En mar megcsinaltam a multheten, s tobbszor is fogom, mert remek, nagyszeru, olyan finom,
fantasztikusan jo es kicsit nem az a mindennapi.......
Dí lo que piensas...