2012. január 7., szombat

Mikrós börgés brownie vaníliás öntettel

A brownie egy olyan csokoládés sütemény, mely nevét barna színéről kapta. Először a süteményt egy 1897-ből származó katalógusban említik. A feltalalásához kapcsolódó legenda a következő: egy szórakozott szakács kifelejtette a sütőport a csokoládétortából. A recept nagyon egyszerű és többféleképpen variálható. Amerikában van divatja, Európában a házi brownie elkészítése nem jellemző, de a Starbucksnál és a McDonald's-nál is kapható. Hollandiában kendervirágzattal is lehet kapni, melynek neve space brownie. Én most egy mikrós, tojásmentes változatát készítettem el.





Hozzávalók
a tésztához
4 ek. liszt
2 ek. kristálycukor
2 cs. vaníliáscukor
1/2 cs. sütőpor
2-3 ek. kakaópor
2-3 dl tej

az öntethez
1 cs. Dr. Oetker vaníliaöntet
2-3 dl tej
egy marék kókuszreszelék
1 kanál cukor

Elkészítése

  1. A tészta száraz hozzávalóit összekeverem, majd felöntöm annyi tejjel, hogy egy csomómentes és sűrű masszát kapjak.
  2. A masszát kicsi poharakba kanalazom (csak félig, mert a tészta fel fog kelni) és 3 percre a mikróba teszem.
  3. Az öntet hozzávalóit is összekeverem és az egészet felforralom.
  4. A megsült tésztát kiszedem a börgréből és az öntettel tálalom.

2 megjegyzés:

Mogyi

milyen pohárba sütötted ki?? van tojásos változata is?

Katica

sima kávéspohárban. csak félig töltsd meg. van tojásos változata is: csak egy tojás bele kell ütni a masszába.

Dí lo que piensas...